Mini Aardappelquiches

Mini Aardappelquiches

Ingrediënten: 500 gram kruimige aardappels, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, zout, 100 gram plakjes ontbijtspek, 3 eieren, 125 ml kookroom, 75 gram geraspte kaas, 3 bosuien,

Aantal quiches: 12

Verwarm de oven voor op 200 graden.Raps 500 gram geschilde aardappels met een rasp (of in een keukenmachine, veiliger voor je vingers). Meng de geraspte aardappels met 2 theelepels Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie en wat zout. Verdeel de geraspte aardappels over de 12 holletjes van de cupcakevorm. Druk goed aan. Zet de cupcakevorm ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak ondertussen 100 gram in stukjes gesneden plakjes ontbijtspek knapperig in een hete pan. Klop 3 eieren met 125 ml kookroom. Roer er vervolgens 75 gram geraspte kaas door.

Verdeel 3 in ringen gesneden bosui en de gebakken ontbijtspek over de aardappelbakjes. Vul vervolgens met het ei-mengsel. Zet de cupcakevorm ongeveer nog 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat