Babi Ketjap met Indische Huzarensalade en Japanse Komkommersalade

Babi Ketjap met Indische Huzarensalade en Japanse Komkommersalade

Ik zag dat volgende week de Indonesische maaltijdmandjes van de Appie weer in de aanbieding waren. Dat kan ik ook best zelf met een beetje hulp van Kokkie.

Babi Ketjap
Ingrediënten: 450 gram varkenshaas, 1 1/2 theelepel tamarindepasta, peper, zout, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels gemberpoeder, 3 theelepels donkere basterdsuiker, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels rijstazijn, 1 theelepel gembersiroop, 6 eetlepels ketjap manis,

Snijd 450 gram varkenshaas in blokjes. Meng het vlees met 1 1/2 theelepel tamarindepasta, zout en peper. Laat het afgedekt op het aanrecht staan voor minstens een uur. Bak het vlees aan in hete olie. Voeg 1 fijngesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels gemberpoeder toe. Bak even mee. Voeg daarna 3 theelepels donkere basterdsuiker, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels rijstazijn, 1 theelepel gembersiroop en 6 eetlepels ketjap manis toe. Roer goed door. Laat het op middelhoog vuur 10 minuten zachtjes staan.

Indische Huzarensalade
Ingrediënten: 1 middelgrote pot worteltjes met doperwten, 1 klein potje rode bietjes, 1/2 komkommer, 4 ananasschijven, zout, peper,

Snij alle ingrediënten in kleine blokjes. Doe het in een schaal. Breng op smaak met zout en peper.

Japanse Komkommersalade
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 50 ml rijstazijn, 50 ml water, 1 theelepel suiker, 1/2 komkommer, 1 theelepel gembersiroop, 1 eetlepels sojasaus, geroosterde sesamzaadjes,

Meng in een pan 1 theelepel sambal met 100 ml rijstazijn, 100 ml water en 1 theelepel suiker. Breng het aan de kook. Haal het zodra het kookt van het vuur. Snij lange repen van de komkommer (met een dunschiller). Giet het rijstazijnmengsel er over en laat het afkoelen. Giet het af. Roer er vervolgens 2 eetlepels sojasaus en 2 theelepels gembersiroop door. Strooi er net voor het opdienen wat geroosterde sesamzaadjes over. Eet smakelijk!


2 reacties op “Babi Ketjap met Indische Huzarensalade en Japanse Komkommersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat



Weekdeals (468x60)