Kookmeesters in Utrecht

Kookmeesters in Utrecht asperges Kookmeesters in Utrecht groenten

Kookmeesters in Utrecht andijviestamp worstjes Kookmeesters in Utrecht appeltaart

Vandaag hadden we een kookworkshop met collega’s om zo het afscheid van Mevrouw de Vries te vieren. Koken, babbelen, lekker eten, zingen en afscheid nemen dus. Het thema van de kookworkshop was ‘De Hollandse Pot’ en ook deze workshop werd voor het eerst op ons uitgeprobeerd en het bleek een succes. Een van de onderdelen was worst maken en dat heb ik nu echt nog nooit gedaan tijdens een kookworkshop dus ik was er als de kippen bij om in het ‘worst maak groepje’ te zitten. Resultaat? De worst was heerlijk! Wat er verder op het menu stond?

De eerste gang was echt groenten van het seizoen. Vacuüm gegaarde asperges met saus en een gepocheerd ei (op speciale wijze gepocheerd). Tweede gang groentesoep a la Indah (qua ingrediënten had zij namelijk nog meer smaak toegevoegd) met zelfgemaakte vermicelli. Derde gang was andijviestamppot met spekjes en de runderworstjes. Laatste gang appeltaart met gecarameliseerde saus en rozijntjes gemarineerd in Grand Marnier. Hollandse pot toch? In ieder geval hadden alle collega’s weer hun best gedaan en is er denk ik wel door iedereen heerlijk gesmuld van onze zelfgemaakte gerechten.

Kookmeesters
Kromme Nieuwegracht 18
3512 HH Utrecht
Tel: 030-2307815


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel