Saltimbocca Burgers

Salimbocca Burgers

Bij de culiperslunch van afgelopen maandag kreeg ik ook een pakje parmaham. Daar wilde ik wel wat bijzonders meemaken en Britt wilde graag burgers eten. Kortom het werden saltimbocca burgers met Britt’s zelfgemaakte salie-mayonaise.

Saltimbocca Burgers

Ingrediƫnten: 500 gram gehakt (half-om-half), 1 ei, 5 blaadjes salie, 1 sjalotje, 3/4 gegrilde paprika, paneermeel, 1 ui, 4 Italiaanse bollen, rucola, salie-mayonaise, parmaham,

Aantal burgers: 4

meng 500 gram gehakt (half-om-half) met 1 ei, 5 fijngehakte blaadjes salie, 1 fijngesnipperd sjalotje, 3/4 in stukjes gesneden gegrilde paprika en wat paneermeel. Maak er 4 burgers van. Dek de burgers af met huishoudfolie en zet nog even terug in de koelkast. Bak de burgers gaar in de hete boter samen met 1 in ringen gesneden uien. Snijd de Italiaanse bollen open. Leg er een laagje rucola sla op, vervolgens de hamburgers, daarna een beetje salie-mayonaise, de gebakken ui en plakjes parmaham.

Salie-Mayonaise

Ingrediƫnten: 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels azijn, 1 ei, zout, peper, 150 ml olie, 3 blaadjes salie, citroensap,

Meng 1 theelepel mosterd met 2 eetlepels azijn, 1 ei en een beet zout en peper tot een geheel. Klop er heel geleidelijk 150 ml olie bij. Voeg 3 fijngehakte salieblaadjes toe. Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat zout en peper. Zet de salie-mayonaise nog even koel.

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel