Kogelbiefstuk van Piet

Kogelbiefstuk van Piet

In de goodiebag van de Culiperslunch zat ook kogelbiefstuk van Nice to Meat. Een lekker biefstukje lust ik wel en met de tips van topslager Piet van den Berg is dat gelukt (op het trancheren na, helemaal vergeten). De tips?

1. Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen
2. Laat een klontje roomboter goed heet worden in de koekenpan (de luchtbellen moeten weg zijn)
3. Schroei de kogelbiefstuk dicht in de hete roomboter
4. Haal de biefstuk uit de pan en trancheer (in dunne plakjes snijden) hem met een scherp mes
5. Streep wat bakjus over de biefstuk
6. Laat de biefstuk in 5 minuten in een oven van 80 graden warm worden
7. Bestrooi de kogelbiefstuk met grof zeezout en versgemalen peper
8. Serveer en eet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel