Culiperslunch 2014

irish beef rive in het amstelhotel irish beef nonnetje

Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse Culiperslunch, een lunch voor food-media, food-journalisten en eetbloggers om de nieuwste trends van 2014 op eetgebied te zien. Nou er komt weer veel leuks aan, maar dat zie je binnenkort ook wel op mijn plog. Eerst laat ik je zien wat ik gegeten heb. Hierboven zie je het lekkers van Irish Beef. Het linkerplaatje is van Roger Rassin van La Rive, het rechterplaatje is van Michiel van der Kroft van ‘t Nonnetje. Deze gerechten zijn ontstaan door middel van foodpairing, combineren en proberen.

steak tartare kwekkeboom biologische kroket

Daarna steak tartare van een cateraar waarvan ik de naam ben vergeten en een kroket, iets wat je misschien niet verwacht. Dit was de Kwekkeboom biologische kroket vers gedraaid en gebakken door de meester croquettenbakker.

hidde den brabander macaron en cake dilmah steak tartare mario de ridder en nice to meat

Bij Dilmah kon je proeven van de thee rosé with french vanille en zoetigheden van Hidde den Brabander (en de welkomst cocktail van Dilmah was overigens ook zo lekker). Bij Nice to Meat proefde ik van deze steak tartare van Mario Ridder.

tonijn kesbeke lucas rive biet kesbeke lucas rive

Het laatste waar ik wat gegeten heb was bij Kesbeke waar Lucas Rive deze hapjes klaar maakte. Tonijn en iets met biet…

De officiële Culiperslunch werd dit jaar gemaakt door Claartje Lindhout, alleen toen deze werd uitgereikt aan de aanwezige pers stond ik alweer op het station te wachten op de trein naar huis. In ieder geval heb ik van dit alles wel weer heerlijk genoten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat