Nasi Keboeli met Saté Ajam en Japanse Komkommersalade

Nasi Keboeli met Saté Ajam en Japanse Komkommersalade Nasi Keboeli met Saté Ajam en Japanse Komkommersalade

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 300 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 300 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe. Warm het geheel al roerend goed door.

Saté Ajam
Ingrediënten: 1 ui
, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi
, 1/2 theelepel ketoembar
, 1/2 theelepel djinten, 
1/4 theelepel zout
, 1/4 theelepel peper
, 1/2 theelepel citroensap
, 1 theelepel suiker, 
1 theelepel sambal, 
1 eetlepel ketjap manis, 40 gram geraspte kokos, 500 gram kipfilet, 
1 ei, 
1/2 theelepel tamarinde pasta, 4 eetlepels paneermeel,

Maal 1 ui
, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi
, 1/2 theelepel ketoembar
, 1/2 theelepel djinten, 
1/4 theelepel zout
, 1/4 theelepel peper
, 1/2 theelepel citroensap
, 1 theelepel suiker, 
1 theelepel sambal en 
1 eetlepel ketjap manis in de keukenmachine tot een boemboe. Bak de boemboe aan in een hete pan met een eetlepel olie. Wanneer het geurt doe je er 40 gram geraspte kokos bij. Bak de kokos even mee. Laat de boemboe afkoelen.

Maal 500 gram kipfilet samen met 1 ei, 1/2 theelepel tamarinde pasta tot kippengehakt. Meng met de afgekoelde boemboe en 4 eetlepels paneermeel. Laat zeker een paar uur in de koelkast staan.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel het kippengehakt over satéprikkers (ik kon er 14 stokjes van maken). Leg de saté ajams op het rooster. Schuif het rooster in de oven. Laat de sateetjes in 20 minuten gaar worden.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml kokosmelk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml kokosmelk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.

Japanse Komkommersalade
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 100 ml rijstazijn, 100 ml water, 1 theelepel suiker, 1 komkommer, 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels sojasaus, geroosterde sesamzaadjes,

Meng in een pan 1 theelepel sambal met 100 ml rijstazijn, 100 ml water en 1 theelepel suiker. Breng het aan de kook. Haal het zodra het kookt van het vuur. Snij lange repen van de komkommer (met een dunschiller). Giet het rijstazijnmengsel er over en laat het afkoelen. Giet het af. Roer er vervolgens 2 eetlepels sojasaus en 2 theelepels gembersiroop door. Strooi er net voor het opdienen wat geroosterde sesamzaadjes over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel