Vol Au Vent

Vol Au Vent

Ingrediënten: bouillon, 1 kipfilet, 100 gram soepballetjes, 10 velletjes bladerdeeg, 1 ui, 1 teentje knoflook, foelie, tijm, 250 gram champignons, 2 eetlepels bloem, 250 ml kookroom,

Aantal pasteibakjes: 6

Kook in bouillon 1 kipfilet met 100 gram soepballetjes ongeveer 10 minuten. Laat het afkoelen. Bewaar de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 10 velletjes bladerdeeg en bouw er bladerdeegbakjes van. Zet de bladerdeegbakjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, wat foelie en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Doe de gekookte en fijngesneden kipfilet en de soepballetjes erbij. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak een minuut mee. Voeg beetje bij beetje 250 ml bouillon toe en voeg daarna nog 250 ml kookroom toe. Warm het geheel goed door. Vul de pasteibakjes met de saus en serveer. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel