Vol Au Vent

Vol Au Vent

Ingrediënten: bouillon, 1 kipfilet, 100 gram soepballetjes, 10 velletjes bladerdeeg, 1 ui, 1 teentje knoflook, foelie, tijm, 250 gram champignons, 2 eetlepels bloem, 250 ml kookroom,

Aantal pasteibakjes: 6

Kook in bouillon 1 kipfilet met 100 gram soepballetjes ongeveer 10 minuten. Laat het afkoelen. Bewaar de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 10 velletjes bladerdeeg en bouw er bladerdeegbakjes van. Zet de bladerdeegbakjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, wat foelie en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Doe de gekookte en fijngesneden kipfilet en de soepballetjes erbij. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak een minuut mee. Voeg beetje bij beetje 250 ml bouillon toe en voeg daarna nog 250 ml kookroom toe. Warm het geheel goed door. Vul de pasteibakjes met de saus en serveer. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat