Brioche Brood

Brioche Brood Brioche Brood

Ingrediënten: 8 gram gedroogde gist, 2 eetlepels handwarm water, 55 gram suiker, 1 theelepel zeezout, 2 eetlepels handwarme melk, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 225 gram roomboter,

Meng 8 gram gedroogde gist met 2 eetlepels handwarm warm. Zet even op een warme plek. Meng 55 gram suiker met 1 theelepel zeezout en 2 eetlepels handwarme melk. Doe 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, het gist en 2 eieren in de mengkom van de keukenmachine. Klop ongeveer 1 minuut met de deeghaak op de laagste stand. Zet vervolgens de keukenmachine op de hoogste stand en doe er het melkmengsel bij. Laat zo’n 10 minuten draaien, of tot het deeg van de wanden van de kom komt. Voeg vervolgens geleidelijk 225 gram in blokjes gesneden roomboter toe en laat de keukenmachine nog een minuut of 5 draaien.

Laat het deeg in de mengkom. Dek af met huishoudfolie. Zet de mengkom op een warme plek. Laat ongeveer 2 1/2 uur rijzen. Vet een cakevorm in. Verdeel het deeg in vier stukken. Doe het deeg in de cakevorm. Dek weer af met huishoudfolie en laat het nog eens een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip elke deegbol in het midden in. Zet de cakevorm ongeveer 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de brioche goudbruin is. Laat de brioche nog een minuut of 10 staan voordat je de brioche aansnijdt of breekt. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat