Brioche Brood

Brioche Brood Brioche Brood

Ingrediënten: 8 gram gedroogde gist, 2 eetlepels handwarm water, 55 gram suiker, 1 theelepel zeezout, 2 eetlepels handwarme melk, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 225 gram roomboter,

Meng 8 gram gedroogde gist met 2 eetlepels handwarm warm. Zet even op een warme plek. Meng 55 gram suiker met 1 theelepel zeezout en 2 eetlepels handwarme melk. Doe 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, het gist en 2 eieren in de mengkom van de keukenmachine. Klop ongeveer 1 minuut met de deeghaak op de laagste stand. Zet vervolgens de keukenmachine op de hoogste stand en doe er het melkmengsel bij. Laat zo’n 10 minuten draaien, of tot het deeg van de wanden van de kom komt. Voeg vervolgens geleidelijk 225 gram in blokjes gesneden roomboter toe en laat de keukenmachine nog een minuut of 5 draaien.

Laat het deeg in de mengkom. Dek af met huishoudfolie. Zet de mengkom op een warme plek. Laat ongeveer 2 1/2 uur rijzen. Vet een cakevorm in. Verdeel het deeg in vier stukken. Doe het deeg in de cakevorm. Dek weer af met huishoudfolie en laat het nog eens een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip elke deegbol in het midden in. Zet de cakevorm ongeveer 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de brioche goudbruin is. Laat de brioche nog een minuut of 10 staan voordat je de brioche aansnijdt of breekt. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel