Rijst met Kapucijners en Speklap

Rijst met Kapucijners en Speklap

Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 300 gram speklapjes, rijst, 1 ui, 1 potje kapucijners,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer 300 gram in reepjes gesneden speklapjes. Laat 15 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de gemarineerde speklapjes in hete olie tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 potje kapucijners (uitgelekt) toe. Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Serveer met de rijst en wat atjar tjampoer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat