Rijst met Kapucijners en Speklap

Rijst met Kapucijners en Speklap

Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 300 gram speklapjes, rijst, 1 ui, 1 potje kapucijners,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer 300 gram in reepjes gesneden speklapjes. Laat 15 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de gemarineerde speklapjes in hete olie tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 potje kapucijners (uitgelekt) toe. Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Serveer met de rijst en wat atjar tjampoer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel