Huisgemaakte Sushi!

Huisgemaakte Sushi!

Eindelijk een weekend waarin Britt en ik gelegenheid hadden om de tas vol sushi spulletjes die we op de Huishoudbeurs hadden gekocht te gebruiken. Sushi maken! Britt maakte het en ik assisteerde haar. We hebben vier verschillende sushirollen gemaakt namelijk: een sushirol met zalm, avocado, monchou en wasabi, een sushirol met kip (gekookt in bouillon), komkommer en wasabi, sushirol met zalm, avocado, komkommer en wasabi en een binnenste buiten sushirol met kip, komkommer, avocado en wasabi en aan de buitenkant geroosterde sesamzaadjes.

Van elke sushirol hebben we 8 stukjes sushi kunnen snijden. We hadden dus 32 stuks sushi! Van de sushi schrijf ik verder geen recept. Elke sushirijst wordt weer anders gemaakt en wat je in je sushi doet is wat je zelf lekker vindt. Van de kleine komkommersalade krijg je wel het recept:

Komkommersalade
Ingrediënten: 1/2 theelepel sambal, 50 ml rijstazijn, 50 ml water, 1/2 theelepel suiker, 1/2 komkommer, 1 theelepel gembersiroop, 1 eetlepel sojasaus, geroosterde sesamzaadjes,

Meng in een pan 1/2 theelepel sambal met 50 ml rijstazijn, 50 ml water en 1/2 theelepel suiker. Breng het aan de kook. Haal het zodra het kookt van het vuur. Snij lange repen van de komkommer (met een dunschiller). Giet het rijstazijnmengsel er over en laat het afkoelen. Giet het af. Roer er vervolgens 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel gembersiroop door. Strooi er net voor het opdienen wat geroosterde sesamzaadjes over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat