Luikse Balletjes

Luikse Balletjes

Ingrediënten: 450 gram gehakt, 1 sjalotje, tijm, zout, peper, paneermeel, 10 zilveruitjes, 2 eetlepels azijn, 100 ml bruin bier, 2 eetlepels Luikse stroop, 3 eetlepels rozijnen, 1 laurierblaadje,

Aantal balletjes: 12

Meng 450 gram gehakt met 1 fijngesnipperde sjalotje, wat tijm, zout, peper en paneermeel. Maak er 12 gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Zet de gehaktballetjes nog in de koelkast. Bak de balletjes rondom bruin in hete boter. Schep de balletjes, wanneer ze bruin zijn, uit de pan en houdt het even apart. Doe wat nieuwe boter in de pan en bak 10 gepelde zilveruitjes in het geheel tot de zilveruitjes kleuren. Voeg 2 eetlepels azijn en 100 ml bruin bier toe. Laat even borrelen. Voeg vervolgens 2 eetlepels Luikse stroop en 3 eetlepels rozijnen toe. Doe de gehaktballetjes terug in de pan samen met 1 laurierblaadje. Laat het geheel in ongeveer 25 minuten verder garen met de deksel op de pan. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat