Kippannetje

 Kippannetje

Ingrediƫnten: 1 kipfilet, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram krieltjes in schil, 500 ml bouillon, 150 gram doperwten (diepvries), 1 klein blikje mais, 100 gram cherrytomaten.

Aantal personen: 2

Bak 1 in stukken gesneden kipfilet bruin in hete olie of boter. Voeg 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 250 gram krieltjes in schil toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 500 ml bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes gaar worden. Voeg vervolgens 150 gram doperwten en 1 klein blikje mais toe. Laat nog 10 minuten zachtjes met de deksel half op de pan pruttelen (let wel op of er nog wat bouillon / water bij moet). Voeg als laatste 100 gram gehalveerde cherrytomaten toe en warm het geheel nog even door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat