Luikse Balletjes

Luikse Balletjes

Zondag nog even boodschappen gedaan bij Delhaize, alleen gisteravond hebben we niets meer gegeten. Dan maar vandaag!

Ingrediënten: 450 gram varkens-kalfsgehakt, 2 sjalotjes, tijm, zout, peper, paneermeel, 10 zilveruitjes, 2 eetlepels azijn, 100 ml bruin bier, 2 eetlepels Luikse stroop, 3 eetlepels rozijnen, 2 laurierblaadjes,

Aantal balletjes: 12

Meng 450 gram varkens-kalfsgehakt met 2 fijngesnipperde sjalotjes, wat tijm, zout, peper en paneermeel. Maak er 12 gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Zet de gehaktballetjes nog in de koelkast. Bak de balletjes rondom bruin in hete boter. Schep de balletjes, wanneer ze bruin zijn, uit de pan en houdt het even apart. Doe wat nieuwe boter in de pan en bak 10 gepelde zilveruitjes in het geheel tot de zilveruitjes kleuren. Voeg 2 eetlepels azijn en 100 ml bruin bier toe. Laat even borrelen. Voeg vervolgens 2 eetlepels Luikse stroop en 3 eetlepels rozijnen toe. Doe de gehaktballetjes terug in de pan samen met 2 laurierblaadjes. Laat het geheel in ongeveer 25 minuten verder garen met de deksel op de pan. Lekker met, uiteraard, Vlaamse frieten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel