Mihoen Singapore met Saté Babi

Mihoen Singapore met Saté Babi

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 bouillonblokje, mihoen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels kerriepoeder, 1 prei, 75 gram peultjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1 maggiblokje,

Aantal personen: 3

Doe in een pan met koud water 1 kipfilet met 1 blokje kippenbouillon. Breng het aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur lager en laat je het 10 minuten staan. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Bewaar de bouillon in een maatbeker. Laat de kip afkoelen.

Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 2 gesnipperde uien met 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 2 eetlepels kerriepoeder tot de uien zacht zijn. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 75 gram peultjes toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens ongeveer 200 ml bouillon samen met de fijngesneden kip, 1 eetlepel ketjap manis en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Laat alles een paar minuten op hoog vuur staan. Roer de mihoen door het geheel.

Saté Babi
Ingrediënten: 1 eetlepel olie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel zout, 1 varkenshaas, 4 flinke eetlepels pindakaas, 200 ml kokosmelk, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis,

Maak een marinade van 1 eetlepel olie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel ketoembar en 1/2 theelepel zout. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden varkenshaas. Laat de varkenshaas zeker een halve dag marineren. Bak de varkenshaas snel in hete olie.

Maak de satésaus door 4 flinke eetlepels pindakaas te smelten op laag vuur met 200 ml kokosmelk, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis. Roer goed door met een garde. Serveer de saté babi en satésaus met de mihoen goreng. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat