Indische Saucijzenbroodjes

Indische Saucijzenbroodjes

Je zal het inmiddels wel gemerkt hebben, ik kook graag Indisch in het weekend. Dan heb ik ook echt wat meer tijd om te koken. Heerlijk. Dit recept van KokkieSlomo moest ik ook maken. Eigenlijk is het een snack, maar als lunch kon het eigenlijk ook best wel.

Ingrediënten: 6 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel trassi, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 250 gram gehakt (half-om-half), 1 bosuitje, 1 ei, seroendeng,

Aantal saucijzenbroodjes: 6

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg. Maak een boemboe van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel trassi, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel ketoembar en 1/2 theelepel gemberpoeder in een keukenmachine. Bak de boemboe aan in een beetje hele olie. Als het lekker gaat geuren dan is het goed. Zet het vuur uit en roer er nog 1 eetlepel ketjap manis en 1 theelepel donkere basterdsuiker door. Laat de boemboe goed afkoelen. Meng de boemboe vervolgens door 250 gram gehakt samen met 1 heel fijngesneden bosuitje. Verdeel het gehakt over de zes plakjes bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om het gehakt. Maak het randje dicht met een vork. Leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kwast de saucijzenbroodjes in met 1 geklutst ei. Strooi eventueel nog wat seroendeng over de broodjes. Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


1 reactie op “Indische Saucijzenbroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat