Vega: Noodles met Paprika en Noten in Teriyakisaus

Vega: Noodles met Paprika en Noten in Teriyakisaus

Ingrediënten:noodles, 1 ui, 2 teentjes knoflook, kaneel, ketoembar, nootmuskaat, 1 groene paprika, 3 bosuien, 50 gram pinda’s, 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder, 1 maggiblokje (uit een pakje van 2)

Aantal personen: 3

Bereid de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook, kaneel, ketoembar en nootmuskaat. Voeg 1 in reepjes gesneden groene paprika en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak een paar minuten mee. Voeg 50 gram pinda’s en de noodles toe.

Maak een mengsel van 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder en 1 verkruimeld maggiblokje. Zet dit op het vuur en zorg dat het bubbelt.

Schep de saus door de noodles en serveer. Lekker met gefruite uitjes of seroendeng. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel