Vega: Noodles met Paprika en Noten in Teriyakisaus

Vega: Noodles met Paprika en Noten in Teriyakisaus

Ingrediënten:noodles, 1 ui, 2 teentjes knoflook, kaneel, ketoembar, nootmuskaat, 1 groene paprika, 3 bosuien, 50 gram pinda’s, 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder, 1 maggiblokje (uit een pakje van 2)

Aantal personen: 3

Bereid de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook, kaneel, ketoembar en nootmuskaat. Voeg 1 in reepjes gesneden groene paprika en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak een paar minuten mee. Voeg 50 gram pinda’s en de noodles toe.

Maak een mengsel van 2 theelepels gembersiroop, 2 eetlepels rijstazijn, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, beetje knoflookpoeder en 1 verkruimeld maggiblokje. Zet dit op het vuur en zorg dat het bubbelt.

Schep de saus door de noodles en serveer. Lekker met gefruite uitjes of seroendeng. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat