Appel-Karamelkoekjes

Appel Karamel Koekjes

Met kerst kreeg ik een leuke weckfles met ingrediënten voor appel karamelkoekjes. Vandaag had ik eindelijk eens tijd om het te maken. Makkelijk toch alle droge ingrediënten al afgewogen en wel bij elkaar in een leuke weckfles en alleen nog wat verse ingrediënten toevoegen.

Ingrediënten: 1 weckfles mix voor ‘apfel karamell cookies’ van Löbke, 100 gram roomboter, 1 ei,

Aantal koekjes: 15

koekjes ingrediëntenVerwarm de oven voor op 170 graden. Mix 100 gram roomboter met 1 ei tot een wat lossere massa. Voeg de inhoud van de weckfles toe en kneed tot een massa. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Druk de balletjes iets aan. Zet de ovenplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes goed afkoelen. Smul ze!

In de weckfles zat een mix van witte meel, bruine suiker, havervlokken, karamelstukjes, gevriesdroogde appel en bakpoeder (totaal 380 gram)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel