Appel-Karamelkoekjes

Appel Karamel Koekjes

Met kerst kreeg ik een leuke weckfles met ingrediënten voor appel karamelkoekjes. Vandaag had ik eindelijk eens tijd om het te maken. Makkelijk toch alle droge ingrediënten al afgewogen en wel bij elkaar in een leuke weckfles en alleen nog wat verse ingrediënten toevoegen.

Ingrediënten: 1 weckfles mix voor ‘apfel karamell cookies’ van Löbke, 100 gram roomboter, 1 ei,

Aantal koekjes: 15

koekjes ingrediëntenVerwarm de oven voor op 170 graden. Mix 100 gram roomboter met 1 ei tot een wat lossere massa. Voeg de inhoud van de weckfles toe en kneed tot een massa. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Druk de balletjes iets aan. Zet de ovenplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes goed afkoelen. Smul ze!

In de weckfles zat een mix van witte meel, bruine suiker, havervlokken, karamelstukjes, gevriesdroogde appel en bakpoeder (totaal 380 gram)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat