Kruidige Spitskool met Saté

Kruidige Spitskool met Saté

Ingrediënten: 1 flinke kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel ketjap manis, rijst, 100 gram geraspte kokos, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, scheutje citroensap, 300 gram spitskool,

Aantal personen: 2

Marineer 1 in blokjes gesneden kipfilet met 1 uitgeperst teentje knoflook met 1 theelepel ketoembar en 1 eetlepel ketjap manis. Laat bij voorkeur een paar uur marineren. Grill de kip op een hete grill of in een hete koekenpan. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 100 gram geraspte kokos met 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder en een scheutje citroensap in een hete koekenpan tot de geraspte kokos licht bruin is. Bak 300 gram in fijne reepjes gesneden spitskool een paar minuten in hete olie. Voeg op het laatst de gebakken kokos naar eigen smaak toe (ik had teveel van de gebakken kokos wat ik nu bewaar in een weckpotje). Serveer de spitskool met de saté en rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat