Ethiopische Lunch

Ethiopische lunch van Addis Ababa

Vandaag ben ik naar de Nespresso launch van een nieuwe pure origine lungo geweest in het Tropenmuseum in Amsterdam. De nieuwe smaak ‘Bukeela ka Ethiopia’ is een lungo waarvan de koffiebonen alleen uit Ethiopië komen. Als je aan Ethiopië denkt, denk je waarschijnlijk aan veel droogte, maar dat is slechts 1/3 van het land en het land is twee keer groter dan Frankrijk. In Ethiopië zijn de meeste soorten koffiebonen te vinden, veel zijn er zelfs nog niet ontdekt. Tijd voor Nespresso om ook een Pure Origine aan dit koffieland te wijden. Na verhalen over het koffiedrinken in Nederland en een inspirerend verhaal over koffie (en klimmen) in Ethiopië door Majka Burhardt was het tijd om te lunchen. Deze lunch was in stijl uiteraard. Het was verzorgt door Ethiopisch restaurant Addis Ababa met een soort van pannenkoekjes en een aantal warme gerechtjes en soort van Ethiopisch brood. Lekker!

setting nieuwe Nespresso Pure Origin Bukeela ka Ethiopia

Addis Ababa
Overtoom 337
1054 JM Amsterdam
Tel: 020-6184472


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat