Ethiopische Lunch

Ethiopische lunch van Addis Ababa

Vandaag ben ik naar de Nespresso launch van een nieuwe pure origine lungo geweest in het Tropenmuseum in Amsterdam. De nieuwe smaak ‘Bukeela ka Ethiopia’ is een lungo waarvan de koffiebonen alleen uit Ethiopië komen. Als je aan Ethiopië denkt, denk je waarschijnlijk aan veel droogte, maar dat is slechts 1/3 van het land en het land is twee keer groter dan Frankrijk. In Ethiopië zijn de meeste soorten koffiebonen te vinden, veel zijn er zelfs nog niet ontdekt. Tijd voor Nespresso om ook een Pure Origine aan dit koffieland te wijden. Na verhalen over het koffiedrinken in Nederland en een inspirerend verhaal over koffie (en klimmen) in Ethiopië door Majka Burhardt was het tijd om te lunchen. Deze lunch was in stijl uiteraard. Het was verzorgt door Ethiopisch restaurant Addis Ababa met een soort van pannenkoekjes en een aantal warme gerechtjes en soort van Ethiopisch brood. Lekker!

setting nieuwe Nespresso Pure Origin Bukeela ka Ethiopia

Addis Ababa
Overtoom 337
1054 JM Amsterdam
Tel: 020-6184472


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel