Indisch Stoofvlees met Fruit

Indisch Stoofvlees met Appel en Bananen

Ingrediënten: rijst, 2 hamlapjes, zout, peper, gemberpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 prei, 1 appel, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, 1/2 bouillonblokje, 2 bananen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi 2 in blokjes gesneden hamlapjes met zout, peper en gemberpoeder. Bak de hamlapjes aan in hete boter. Wanneer het vlees bruin is schep het uit de pan en houd het apart. Doe wat nieuwe boter in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 gesneden rode paprika, 1 in ringen gesneden prei en 1 in blokjes gesneden appel tot de groenten iets zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop en 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg op het laatst 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm even mee. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel