Nasi Keboeli met Indische Gehaktballetjes in Pindasaus

Nasi Keboeli

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe. Warm het geheel al roerend goed door. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis.

Indische Gehaktballetjes
Ingrediënten: 300 gram gehakt, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels ketjap manis, 50 gram pinda’s, 2 eetlepels seroendeng, 1 ei, 3 eetlepels paneermeel,

Meng 300 gram gehakt met 1 theelepel sambal, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 eetlepels ketjap manis, 50 gram fijngehakte pinda’s, 2 eetlepels seroendeng, 1 ei en 3 eetlepels paneermeel. Als het gehakt goed gemengd is maak je er gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Zet de gehaktballetjes nog even afgedekt in de koelkast (is goed voor de smaak). Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten. Qua verhouding is dit ongeveer hoe wij het doen, maar eigenlijk doen we wat in een pan en proeven we het steeds of er wat bij moet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel