Couscous met Runderstoof

Couscous met Runderstoof

Ingrediënten: 400 gram rundvlees, zout, peper, 2 uien, 250 gram worteltjes, 2 theelepels komijnpoeder, 1/2 eetlepel speculaaskruiden, snuf chilipeper, 1 eetlepel bloem, 300 ml bouillon, tuttifrutti, couscous,

Aantal personen: 3

Snijd 400 gram rundvlees in blokjes. Bestrooi met peper en zout. Bak het rundvlees in een paar minuten bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het even apart. Bak in het achtergebleven 2 gesnipperde uien tot de uien bijna zacht zijn. Voeg 250 gram geschraapte en in stukjes gesneden wortels toe en bak een minuut of 5 mee. Voeg vervolgens 2 theelepels komijnpoeder, 1/2 eetlepel speculaaskruiden en een snuf chilipeper toe. Bak kort mee. Doe het vlees weer terug in de pan. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak een minuut mee. Voeg vervolgens 300 ml bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens met de deksel schuin op de pan 1 1/2 op laag vuur pruttelen. Voeg op het laatst nog wat tuttifrutti toe en warm het even mee. Maak de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de runderstoof met de couscous. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel