Kwarkbolletjes met Krenten

Kwarkbolletjes

Dit recept zag ik tussen allerlei kerstideeën staan in de Flair. Het leek mij een makkelijk en vooral lekker receptje. Kortom tijd om weer eens te bakken!

Ingrediënten: 150 gram krenten, 2 eieren, 250 gram magere kwark, 1 eetlepel olie, 3 zakjes vanillesuiker, snufje zout, 1 zakje bakpoeder, 250 gram bloem,

Aantal bolletjes: 7

Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven). Laat 150 gram krenten wellen in warm water voor ongeveer een kwartier. Laat het vervolgens goed uitlekken. Kluts 2 eieren. Meng vervolgens 250 gram magere kwark met 1 eetlepel olie, 3 zakjes vanillesuiker, een snufje zout, 1 zakje bakpoeder en de geklutste eieren. Voeg daarna 250 gram bloem toe en meng tot een deeg. Spatel er als laatste de krenten door. Verdeel het deeg in hoopjes, in mijn geval 7, op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zet de bakplaat ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. De kwarkbolletjes worden goudbruin. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel