Kwarkbolletjes met Krenten

Kwarkbolletjes

Dit recept zag ik tussen allerlei kerstideeën staan in de Flair. Het leek mij een makkelijk en vooral lekker receptje. Kortom tijd om weer eens te bakken!

Ingrediënten: 150 gram krenten, 2 eieren, 250 gram magere kwark, 1 eetlepel olie, 3 zakjes vanillesuiker, snufje zout, 1 zakje bakpoeder, 250 gram bloem,

Aantal bolletjes: 7

Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven). Laat 150 gram krenten wellen in warm water voor ongeveer een kwartier. Laat het vervolgens goed uitlekken. Kluts 2 eieren. Meng vervolgens 250 gram magere kwark met 1 eetlepel olie, 3 zakjes vanillesuiker, een snufje zout, 1 zakje bakpoeder en de geklutste eieren. Voeg daarna 250 gram bloem toe en meng tot een deeg. Spatel er als laatste de krenten door. Verdeel het deeg in hoopjes, in mijn geval 7, op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zet de bakplaat ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. De kwarkbolletjes worden goudbruin. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat