Rijst met Kip, Sperziebonen en Abrikoos

Rijst met Kip, Sperziebonen en Abrikoos

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kipfilet, 150 gram sperziebonen, 125 gram champignons, 50 gram gedroogde abrikozen (ik had ze uit een zakje tutti frutti gehaald), 400 ml kokosmelk, 1 1/2 theelepel ras-el-hanout,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngesneden teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 150 gram sperziebonen en 125 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 50 gram in stukjes gesneden gedroogde abrikozen, 400 ml kokosmelk en 1 1/2 theelepel ras-el-hanout toe. Laat de saus wat inkoken in een minuut of 10. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel