Kookworkshop bij Noble Academy

nog lege gedekte tafel restaurant Noble brioche paling crème fraiche haringkuit
Vandaag was ik uitgenodigd om als één van de allereersten een kookworkshop te volgen bij Restaurant Noble. Ik was er veel te vroeg, maar al snel kwamen de andere foodbloggers ook binnen druppelen. Na een rondleiding door het restaurant werd het tijd om de keuken te bezoeken waarin door ons gekookt moest worden. Samen met Robin was ik verantwoordelijk voor het tussengerecht. Tom Ka Kai soep met gekonfijte kabeljauw en krokante kip (en bij dat laatste heb ik er enorm veel liefde ingestopt, en maar blijven roeren en wachten tot het krokant werd). Maar wat stond er op het menu. Allereerst kregen we een amuse: toast van brioche met getrancheerde paling, crème fraiche en haringkuit.

tonijn tataki sesam soja groenten tom ka kai met kabeljauw
Het voorgerecht was tataki met sesam en tonijntartaar met geblacheerde groenten en soja-olie. Vervolgens kwam het tussengerecht de tom ka kai soep met gekonfijte kabeljauw en een krokantje van kip.

ree gebraden, gestoofd - rode kool met vijg en kruidkoek banaan, drop wasabi yoghurt-olijfoliesorbet
Het hoofdgerecht bestond uit wild gebraden en gestoofde ree met een puree van rode kool met vijg en kruidkoek. Het dessert was een bananenmousse met drop, yoghurt-olijfolie sorbet en krokante wasabi.

Jeetje wat was dat lekker! Het leuke is is dat alles wat er gemaakt is door ons ook gewoon op de kaart bij Restaurant Noble staat.

Restaurant Noble bestaat pas sinds september 2013 en is gevestigd in het voormalige pand van Chalet Royale. Het concept van Restaurant Noble is shared dining. Je kiest per tafel een aantal gerechtjes en wanneer het klaar is komt het aan tafel en is het de bedoeling dat je samen deelt. Vanaf januari 2014 kan je kookworkshops gaan volgen bij de Noble Academy, nog een paar weekjes geduld dus!

Restaurant Noble
Wilhelminaplein 1
5211 CG ‘s-Hertogenbosch
Tel: 073-6132331


2 reacties op “Kookworkshop bij Noble Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat