Ovenpasta met Spek, Kaas en Tomaat

Ovenpasta met Spek, Kaas en Tomaat

Ingrediƫnten: macaroni, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 75 gram geraspte kaas, nootmuskaat, 1 blik tomaatblokjes, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, extra geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de macaroni tot het bijna beetgaar is. Maak ondertussen een kaassaus. Smelt 25 gram boter en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer goed. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml melk toe. Roer er van het vuur af 75 gram geraspte kaas toe en laat dit smelten. Breng op smaak met nootmuskaat. Roer door de kaassaus 1 blik tomaatblokjes, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en de gekookte macaroni. Schep alles in een ovenschaal. Strooi nog wat extra geraspte kaas over de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat