Speklapjes met Appelstroop en Ontbijtkoek

Speklapjes met Appelstroop en Ontbijtkoek

Ingrediƫnten: 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 400 gram speklapjes, 150 ml rode wijn, 200 ml bouillon, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 eetlepel appelstroop, 450 gram krielaardappeltjes, bieslook,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngeperst teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 400 gram in blokjes gesneden speklapjes toe en bak even mee. Voeg vervolgens 150 ml rode wijn toe. Kook even mee en voeg vervolgens 200 ml bouillon, 2 verkruimelde plakjes ontbijtkoek en 1 eetlepel appelstroop toe. Breng al roerende aan de kook, de ontbijtkoek en appelstroop zijn nu opgelost. Voeg vervolgens 450 gram krielaardappeltjes (geschild) toe. Laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten. Voeg als laatste een beetje bieslook toe. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat