Speklapjes met Appelstroop en Ontbijtkoek

Speklapjes met Appelstroop en Ontbijtkoek

Ingrediënten: 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 400 gram speklapjes, 150 ml rode wijn, 200 ml bouillon, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 eetlepel appelstroop, 450 gram krielaardappeltjes, bieslook,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngeperst teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 400 gram in blokjes gesneden speklapjes toe en bak even mee. Voeg vervolgens 150 ml rode wijn toe. Kook even mee en voeg vervolgens 200 ml bouillon, 2 verkruimelde plakjes ontbijtkoek en 1 eetlepel appelstroop toe. Breng al roerende aan de kook, de ontbijtkoek en appelstroop zijn nu opgelost. Voeg vervolgens 450 gram krielaardappeltjes (geschild) toe. Laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten. Voeg als laatste een beetje bieslook toe. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel