Gegratineerde Schnitzels met Tomatensaus

Gegratineerde Schnitzels met Tomatensaus

Ingrediënten: 4 gepaneerde schnitzels, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, scheutje rode wijn, 2 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, zout, peper, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak 4 gepaneerde schnitzels bruin. Snij de schnitzels in stukjes en leg het in een grote ovenschaal.

Maak de tomatensaus. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaten, bak kort mee. Voeg vervolgens 25 ml rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Laat de tomatensaus eventjes zachtjes pruttelen. Pureer de tomatensaus.

Verdeel de tomatensaus over de gepaneerde schnitzels. Leg stukjes mozzarella op de schnitzels en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven zodat de kaas en mozzarella kan smelten. Lekker met salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel