Gegratineerde Schnitzels met Tomatensaus

Gegratineerde Schnitzels met Tomatensaus

Ingrediƫnten: 4 gepaneerde schnitzels, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, scheutje rode wijn, 2 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, zout, peper, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak 4 gepaneerde schnitzels bruin. Snij de schnitzels in stukjes en leg het in een grote ovenschaal.

Maak de tomatensaus. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaten, bak kort mee. Voeg vervolgens 25 ml rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Laat de tomatensaus eventjes zachtjes pruttelen. Pureer de tomatensaus.

Verdeel de tomatensaus over de gepaneerde schnitzels. Leg stukjes mozzarella op de schnitzels en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven zodat de kaas en mozzarella kan smelten. Lekker met salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat