Rijst met Kipfilet, Champignons en Paprika in Romige Pindasaus

Rijst met Kipfilet & Paprika in Romige Pindasaus

Eindelijk weer normaal gekookt en dat mocht ook wel weer na een rommelige week waarin weinig gekookt werd. Rijst met kip in romige pindasaus werd het. Smullen.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 250 ml kokosmelk, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel chilisaus, 1 blokje kippenbouillon,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kipfilet bruin. Voeg 1 gesneden rode paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 250 ml kokosmelk, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel chilisaus en 1 verkruimeld blokje kippenbouillon toe. Laat de saus op middelhoog vuur iets inkoken. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel