Vlaams Stoofvlees

Vlaams Stoofvlees

Dit was al weer even geleden, stoofvlees. Kortom weer eens tijd om te maken. Michel heeft het gemaakt en lekker dat het was.

Ingrediënten: 2 uien, 650 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 100 ml bouillon, 1 flesje bruin bier, 1 laurierblaadje, tijm, kruidnagelpoeder, 2 sneetjes bruin brood, mosterd,

Aantal personen: 4

Bak 2 gesnipperde uien goudbruin in de hete boter. Haal de uien uit de pan. Snij 650 gram rundvlees in blokjes kruid met zout en peper. Bestrooi met wat bloem. Bak het vlees bruin aan. Voeg de uien weer toe. Voeg 100 ml bouillon en 1 flesje bruin bier toe. Voeg een laurierblaadje, wat tijm en kruidnagelpoeder toe. Smeer 2 sneetjes bruin brood (zonder korstjes) met mosterd. Leg het brood bij het vlees. Laat het geheel 2 uurtjes stoven. Schep het vlees goed om zodat het brood met de saus vermengd wordt. Haal het laurierblaadje er uit. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel