Gewoon lekker: nasi met saté


Oh, ik ben gek op mijn eigen nasi. Vandaag dus maar weer eens gemaakt en ook deze keer was het goed gelukt. Erbij heb ik saté van speklapjes gemaakt, even op de grill en klaar.

Ingrediënten: 200 gram rijst, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 1 prei,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakt teentjes knoflook en 1 theelepel sambal. Bak tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, nootmuskaat en kruidnagelpoeder toe naar eigen smaak. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe bak tot de prei bijna knapperig is. Voeg de afgekoelde rijst toe, warm het op hoog vuur tot het goed warm is.

Gemarineerde Speklapjes
Ingrediënten: 1/2 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, gemberpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 4 speklapjes,

Meng 1/2 fijngesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar en gemberpoeder en 6 eetlepels ketjap manis tot een marineerde. Meng hierin 4 in lange reepjes gesneden speklapjes. Laat de speklapjes een paar uur in de marinade staan. Bak de speklapjes op de grill. Eet smakelijk!


4 reacties op “Gewoon lekker: nasi met saté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel