Gewoon lekker: nasi met saté


Oh, ik ben gek op mijn eigen nasi. Vandaag dus maar weer eens gemaakt en ook deze keer was het goed gelukt. Erbij heb ik saté van speklapjes gemaakt, even op de grill en klaar.

Ingrediënten: 200 gram rijst, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 1 prei,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakt teentjes knoflook en 1 theelepel sambal. Bak tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, nootmuskaat en kruidnagelpoeder toe naar eigen smaak. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe bak tot de prei bijna knapperig is. Voeg de afgekoelde rijst toe, warm het op hoog vuur tot het goed warm is.

Gemarineerde Speklapjes
Ingrediënten: 1/2 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, gemberpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 4 speklapjes,

Meng 1/2 fijngesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar en gemberpoeder en 6 eetlepels ketjap manis tot een marineerde. Meng hierin 4 in lange reepjes gesneden speklapjes. Laat de speklapjes een paar uur in de marinade staan. Bak de speklapjes op de grill. Eet smakelijk!


4 reacties op “Gewoon lekker: nasi met saté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat