Homemade Slavink met Mosterdjus

Homemade Slavink

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, paneermeel, zout, peper, 12 plakjes ontbijtspek, 300 ml bouillon, 1 eetlepel mosterd

Aantal slavinken: 6

Meng 500 gram gehakt met 1 ei, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, paneermeel (naar eigen inzicht), zout en peper. Maak er 6 langwerpige ‘staven’ van. Omwikkel elk gehaktstaaf met 2 plakjes ontbijtspek. Bak de slavinken rondom bruin in hete boter. Leg de deksel op de pan en laat het in zo’n 25 minuten gaar worden. Haal de slavinken uit de pan en houdt ze nog even warm op een afgedekt bord. Voeg aan de jus 300 ml bouillon en 1 eetlepel mosterd toe. Breng al roerende aan de kook en laat de jus iets indikken. Serveer de slavinken met de mosterdjus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel