Homemade Slavink met Mosterdjus

Homemade Slavink

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, paneermeel, zout, peper, 12 plakjes ontbijtspek, 300 ml bouillon, 1 eetlepel mosterd

Aantal slavinken: 6

Meng 500 gram gehakt met 1 ei, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, paneermeel (naar eigen inzicht), zout en peper. Maak er 6 langwerpige ‘staven’ van. Omwikkel elk gehaktstaaf met 2 plakjes ontbijtspek. Bak de slavinken rondom bruin in hete boter. Leg de deksel op de pan en laat het in zo’n 25 minuten gaar worden. Haal de slavinken uit de pan en houdt ze nog even warm op een afgedekt bord. Voeg aan de jus 300 ml bouillon en 1 eetlepel mosterd toe. Breng al roerende aan de kook en laat de jus iets indikken. Serveer de slavinken met de mosterdjus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat