Gehaktballen in Biersaus

Gehaktballen in Biersaus

Ingrediënten: 4 uien, tijm, rozemarijn, 2 sneetjes brood, melk, 500 gram gehakt, 1 ei, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, 1 flesje donker bier, 200 ml water, 1 eetlepel appelstroop,

Aantal gehaktballen: 7 kleine

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 2 uien met wat tijm en rozemarijn in hete boter tot de uien zacht zijn. Laat de uien afkoelen. Week 2 sneetjes brood (zonder korstjes) in wat melk. Meng 500 gram gehakt met 1 ei, het geweekte brood, de uien, zout en peper. Maak er 7 gehaktballen van. Bak de gehaktballen rondom bruin. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de biersaus. Smelt 50 gram boter in de pan waar je net de gehaktballen in hebt gebraden. Bak 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de uien zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk 1 flesje donker bier en 200 ml water toe. Voeg 1 eetlepel appelstroop toe. Laat de appelstroop smelten. Laat de biersaus op laag vuur inkoken. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveer de gehaktballen met de biersaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel