Gehaktballen in Biersaus

Gehaktballen in Biersaus

Ingrediƫnten: 4 uien, tijm, rozemarijn, 2 sneetjes brood, melk, 500 gram gehakt, 1 ei, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, 1 flesje donker bier, 200 ml water, 1 eetlepel appelstroop,

Aantal gehaktballen: 7 kleine

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 2 uien met wat tijm en rozemarijn in hete boter tot de uien zacht zijn. Laat de uien afkoelen. Week 2 sneetjes brood (zonder korstjes) in wat melk. Meng 500 gram gehakt met 1 ei, het geweekte brood, de uien, zout en peper. Maak er 7 gehaktballen van. Bak de gehaktballen rondom bruin. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de biersaus. Smelt 50 gram boter in de pan waar je net de gehaktballen in hebt gebraden. Bak 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de uien zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk 1 flesje donker bier en 200 ml water toe. Voeg 1 eetlepel appelstroop toe. Laat de appelstroop smelten. Laat de biersaus op laag vuur inkoken. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveer de gehaktballen met de biersaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat