Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Ingrediënten: mihoen (rijstnoedels), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gemberwortel, 200 gram gehakt, 75 gram geraspte wortel, 150 gram shiitake, 3 bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sesamolie, sesamzaad,

Aantal personen: 4

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 cm fijngehakte gemberwortel en 200 gram gehakt. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 75 gram geraspte wortels, 150 gram in plakjes gesneden shiitake paddenstoelen en 3 in ringen gesneden bosuien. Bak een minuut of 5 mee. Maak ondertussen een saus van 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels oestersaus. Voeg toe aan het gehakt en warm goed door. Roer door de mihoen nog 1 eetlepel sesamolie. Serveer de mihoen met het gehaktmengsel. Strooi er nog wat sesamzaad over. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>