Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Ingrediƫnten: mihoen (rijstnoedels), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gemberwortel, 200 gram gehakt, 75 gram geraspte wortel, 150 gram shiitake, 3 bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sesamolie, sesamzaad,

Aantal personen: 4

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 cm fijngehakte gemberwortel en 200 gram gehakt. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 75 gram geraspte wortels, 150 gram in plakjes gesneden shiitake paddenstoelen en 3 in ringen gesneden bosuien. Bak een minuut of 5 mee. Maak ondertussen een saus van 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels oestersaus. Voeg toe aan het gehakt en warm goed door. Roer door de mihoen nog 1 eetlepel sesamolie. Serveer de mihoen met het gehaktmengsel. Strooi er nog wat sesamzaad over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat