Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Mihoen met Gehakt, Shiitake en Wortel

Ingrediënten: mihoen (rijstnoedels), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gemberwortel, 200 gram gehakt, 75 gram geraspte wortel, 150 gram shiitake, 3 bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sesamolie, sesamzaad,

Aantal personen: 4

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 cm fijngehakte gemberwortel en 200 gram gehakt. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 75 gram geraspte wortels, 150 gram in plakjes gesneden shiitake paddenstoelen en 3 in ringen gesneden bosuien. Bak een minuut of 5 mee. Maak ondertussen een saus van 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels oestersaus. Voeg toe aan het gehakt en warm goed door. Roer door de mihoen nog 1 eetlepel sesamolie. Serveer de mihoen met het gehaktmengsel. Strooi er nog wat sesamzaad over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel