Gehaktbrood met Champignonsaus

Gehaktbrood met Champignonsaus

Gehaktbrood
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, rozemarijn, 600 gram gehakt, 2 eidooiers, paneermeel, nootmuskaat,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, tijm en rozemarijn tot de ui zacht zijn. Laat de ui afkoelen. Meng 600 gram gehakt met de afgekoelde ui, 2 eidooiers, paneermeel en nootmuskaat. Vorm het gehakt tot een soort van broodvorm. Leg het gehakt in een met bakpapier bekleed cakeblik. Zet het cakeblik 20 minuten in de op 220 graden voorverwarmde oven. Zet vervolgens de oven op 180 graden. Laat het gehaktbrood nog zo’n 20 minuten verder gaat worden.

Champignonsaus
Ingrediënten: 400 gram champignons, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, 400 ml runderbouillon, 100 ml kookroom, dragon,

Bak 400 gram in plakjes gesneden champignons met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 400 ml runderbouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje) toe. Laat de saus iets koken. Voeg vervolgens 100 ml kookroom toe. Warm het geheel goed door en breng op smaak met wat dragon. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat