Barbecue

Barbecue

Na jaren op een elektrische barbecue te hebben gebarbecued, doodzonde volgens Sergio Herman in de Beste Hobbykok van Vlaanderen, hebben we nu eindelijk een op echte kooltjes. Heel gek, de ‘snelbrander’ brandde niet op, maar met de normale aanmaakblokjes gloeiden de kooltjes snel op.

Wat we hadden: krieltjes in de schil gekookt, daarna afgekoeld en gemarineerd in een mengsel van honing, mosterd, arganolie, tijm en venkelzaadjes. Tomaatjes gevuld met kruidenboter en een klein blaadje basilicum verpakt in aluminiumfolie. Chipolata worstjes omwikkeld met ontbijtspek, shaslicks van kipfilet in moksi-marinade met paprika en ui en speklapjes. Op tafel nog een aardappelsalade, stokbrood en natuurlijk genoeg sauzen waaronder satésaus.

Conclusie, inderdaad ouderwets barbecuen op kooltjes is toch het lekkerst, beetje rooksmaak, mjummie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel