Barbecue

Barbecue

Na jaren op een elektrische barbecue te hebben gebarbecued, doodzonde volgens Sergio Herman in de Beste Hobbykok van Vlaanderen, hebben we nu eindelijk een op echte kooltjes. Heel gek, de ‘snelbrander’ brandde niet op, maar met de normale aanmaakblokjes gloeiden de kooltjes snel op.

Wat we hadden: krieltjes in de schil gekookt, daarna afgekoeld en gemarineerd in een mengsel van honing, mosterd, arganolie, tijm en venkelzaadjes. Tomaatjes gevuld met kruidenboter en een klein blaadje basilicum verpakt in aluminiumfolie. Chipolata worstjes omwikkeld met ontbijtspek, shaslicks van kipfilet in moksi-marinade met paprika en ui en speklapjes. Op tafel nog een aardappelsalade, stokbrood en natuurlijk genoeg sauzen waaronder sat├ęsaus.

Conclusie, inderdaad ouderwets barbecuen op kooltjes is toch het lekkerst, beetje rooksmaak, mjummie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat