Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Fijn, vandaag heeft Michel gekookt, reden hij was eerder thuis. Ik had, sinds lange tijd, weer eens een treinstoring. Met zo’n ruim drie kwartier vertraging ben ik toch nog thuis gekomen en werd er dus al heerlijk gekookt!

Ingredi├źnten: 1 ui, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje, 3 tomaten, 12 gehaktballetjes, basilicum, 1 eetlepel maizena, een beetje water,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui tot het glazig is. Voeg 500 ml gezeefde tomaat, 1 verkruimeld bouillonblokje en 3 in stukjes gesneden tomaten toe. Breng aan de kook. Voeg 12 gehaktballetjes toe en laat het op middelhoog vuur 30 minuten koken. Roer er naar smaak basilicum door. Bindt de saus eventueel met een papje van 1 eetlepel maïzena met een beetje koud water. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel