Pesto Kip met Dumplings

Pesto Kip met Dumplings

Ingrediënten: 1 ui, 1 kipfilet, 100 gram sperziebonen, 1 eetlepel bloem, scheutje witte wijn, 400 ml kippenbouillon, 100 gram doperwten, 1 laurierblaadje, 3 zongedroogde tomaten, 90 gram pesto, 70 gram boter, 125 gram bloem, 50 gram geraspte kaas, 75 ml water,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 1 in blokjes gesneden kipfilet tot de kipfilet bruin is. Voeg 100 gram sperziebonen toe, bak kort mee. Voeg 1 eetlepel bloem mee. Bak even mee. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat even bubbelen. Voeg vervolgens 400 ml kippenbouillon samen met 100 gram doperwten en 1 laurierblaadje toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen.

Maak ondertussen het deeg voor de dumplings. Meng 70 gram in kleine blokjes gesneden boter met 125 gram bloem, 50 gram kaas en 75 ml water. Meng tot een ‘kleverig’ deeg. Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Voeg 3 fijngesneden gesneden zongedroogde tomaten toe aan het kipmengsel samen met 90 gram pesto. Roer de pesto goed door het geheel. Schep het geheel in een ovenschaal. Leg de dumplings er tussen. Strooi over de dumplings eventueel nog wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel