Volkorenbrood

Volkorenbrood

In de FoodWeLoveBox zat een zakje Hartog‘s volkorenmeel. Vandaag aan het bakken geslagen en voila dit is het resultaat!

Ingrediënten: 500 gram Hartog’s volkorenmeel, 10 gram zout, 11 gram gedroogde gist, 300 ml koud water,

Meng 500 gram volkorenmeel met 10 gram zout. Doe het meel in een mengkom. Los 11 gram gedroogde gist op in een klein beetje koud water. Maak een kuiltje in het meel en doe hier het gistmengsel in. Zet de machine aan en voeg geleidelijk de rest van het water toe. Het deeg mag niet meer plakken (het komt dus los van de wanden) en het voelt sponsachtig aan. Dek het deeg af en laat het 30 tot 45 minuten rijzen op een warme plaats, afgedekt met folie of een vochtige theedoek. Kneed het deeg nogmaals goed door. Leg het op een bekleedde bakplaat en dek weer af met folie of een vochtige theedoek en laat het nogmaals 30 minuten rijzen op een warme plaats. Zet ondertussen de oven op 220 graden. Zet de bakplaat met het deeg in de oven. Draai de temperatuur gelijk terug naar 200 graden. Bak het brood ongeveer 45 minuten. Haal het brood uit de oven. Als je op de onderkant klopt en het klinkt hol dan is je brood goed. Laat het afkoelen op een rooster en snij het dan in sneetjes! Smul ze.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel