Cakepops van Dr. Oetker

Cakepops van Dr. Oetker

Meer dan een week geleden kreeg ik van Dr. Oetker een leuk pakket opgestuurd. Hierin zat onder andere de Mix voor Cakepops. Nu had ik eindelijk tijd om ermee aan de slag te gaan en dit is het resultaat. Moeilijk is het niet en eigenlijk heb je alles bij de hand. De cakepops zijn niet helemaal rond, ze hebben de vorm van kleine cupcakes. De chocoladeglazuur die meegeleverd was voor mij iets te weinig, maar misschien had ik ze niet goed afgetikt voor het teveel aan glazuur.

Ingrediënten: 1 pak Dr. Oetker Mix voor Cakepops, 30 gram boter, 1 ei,

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de bakvormpjes in een muffinnbakvorm. Mix 30 gram boter met 1 ei tot een smeuïg geheel. Voeg het zakje cakepopmix toe en mix tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de 10 bakvormpjes. Zet de cakejes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cakejes afkoelen.

Leg het zakje chocoglazuur ongeveer 10 minuten in heet kraan water. Knip het zakje open en doe het in een kopje of schaaltje wat ook in de magnetron kan. Dip de stokjes door de glazuur en druk dit in de onderkant van de cakejes. Laat dit goed afkoelen. Zet de glazuur even in de magnetron om het weer zacht te laten worden. Doe ondertussen de ‘discodip’ in een schaaltje en zet twee mokken klaar. Roer het glazuur door en dip de cakepops in de glazuur of giet het met een lepeltje erover. Tik het overtollig glazuur er af en strooi er vervolgens met een lepeltje de discodip erover. Zet de cakepops in een leuke mok. Ga zo door voor de andere 9 cakepops. Et voilà cakepops! Smul ze.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat