Spaghetti Bolognese met Worteltjes en Doperwten

Spaghetti Bolognese met Worteltjes en Doperwten

Ingrediënten: spaghetti, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 150 gram gehakt, 1 pot worteltjes, 150 gram doperwten (diepvries), scheutje rode wijn, 500 ml gezeefde tomaat, zout, peper, ketjap manis, basilicum,

Aantal personen: 4

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 teentjes fijngehakte knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 pot worteltjes (uitgelekt) en 150 gram doperwten toe. Bak kort mee. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 500 ml gezeefde tomaat toe. Breng op smaak met zout, peper en een beetje ketjap manis. Voeg op het laatst verse basilicum toe. Serveer met de spaghetti. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel