Spaghetti Bolognese met Worteltjes en Doperwten

Spaghetti Bolognese met Worteltjes en Doperwten
Ingrediƫnten: spaghetti, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 150 gram gehakt, 1 pot worteltjes, 150 gram doperwten (diepvries), scheutje rode wijn, 500 ml gezeefde tomaat, zout, peper, ketjap manis, basilicum,

Aantal personen: 4

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 teentjes fijngehakte knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 pot worteltjes (uitgelekt) en 150 gram doperwten toe. Bak kort mee. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 500 ml gezeefde tomaat toe. Breng op smaak met zout, peper en een beetje ketjap manis. Voeg op het laatst verse basilicum toe. Serveer met de spaghetti. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat