Vega: Groentetaartje met Prei en Champignons

Vega: Groentetaartje met Prei en Champignons

Ingrediënten: 425 gram bloem, 200 gram margarine, oregano, 2 eieren, zout, 2 preien, 400 gram champignons, 125 ml kookroom, 100 gram MonChou roomkaas, paprikapoeder, zout, peper, mozzarella,

Aantal personen: 4

Maak een deeg van 425 gram bloem, 200 gram margarine, oregano naar smaak, 2 eieren en een beetje zout. Kneed hier een samenhangend deeg van. Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. Rol er vervolgens een platte deeglap van en leg dit op een ingevette ovenplaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 in ringen gesneden preien en 400 gram in plakjes gesneden champignons tot de prei en champignons zacht zijn. Breng op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder. Laat het iets afkoelen. Meng ondertussen 125 ml kookroom met 100 gram MonChou roomkaas tot een bijna glad mengsel. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Verdeel de prei en champignons over het deeg. Verdeel vervolgens het MonChou mengsel er over en als laatste 1 bolletje mozzarella. Zet het groentetaartje ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel