Vega: Groentetaartje met Prei en Champignons

Vega: Groentetaartje met Prei en Champignons

Ingrediƫnten: 425 gram bloem, 200 gram margarine, oregano, 2 eieren, zout, 2 preien, 400 gram champignons, 125 ml kookroom, 100 gram MonChou roomkaas, paprikapoeder, zout, peper, mozzarella,

Aantal personen: 4

Maak een deeg van 425 gram bloem, 200 gram margarine, oregano naar smaak, 2 eieren en een beetje zout. Kneed hier een samenhangend deeg van. Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. Rol er vervolgens een platte deeglap van en leg dit op een ingevette ovenplaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 in ringen gesneden preien en 400 gram in plakjes gesneden champignons tot de prei en champignons zacht zijn. Breng op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder. Laat het iets afkoelen. Meng ondertussen 125 ml kookroom met 100 gram MonChou roomkaas tot een bijna glad mengsel. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Verdeel de prei en champignons over het deeg. Verdeel vervolgens het MonChou mengsel er over en als laatste 1 bolletje mozzarella. Zet het groentetaartje ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat