Restaurant Opium in Utrecht

carpaccio Restaurant Opium in Utrecht pekingeend Restaurant Opium in Utrecht

Ossenhaas gamba Restaurant Opium in Utrecht shezuan eend Restaurant Opium in Utrecht

Chocolade verleiding Restaurant Opium in Utrecht

Vandaag had ik een jubileumdiner van mijn werk en ook partners waren uitgenodigd, helemaal leuk dus om partners te zien van collega’s, je praat er natuurlijk over en nu gezichten bij namen is helemaal leuk. Michel was er dus ook bij. Eigenlijk had ik geen foto’s willen maken, maar ook mijn collega’s weten van Brutsellog en tja ik moest gewoon foto’s maken. Bij deze! Maar wat hebben Michel en ik gegeten bij Opium?

Als voorgerecht koos ik voor de ‘carpaccio op Oosterse wijze’, carpaccio met gefrituurde kappertjes, mizuna, pijnboompitjes, Parmezaan en een soja-dressing. Michel was helemaal into eend en nam ‘onze Peking eend’, Peking eend met gestoomde pannenkoekjes, lente-ui, komkommer en hoisinsaus. Daarna het hoofdgerecht ik koos voor de ossenhaasfilet met gamba in panko en een Oosterse bearnaisesaus, Michel nam, uiteraard, eend, Sechuaneend om precies te zijn. Dit was een eendenborstfilet met sechuanpeper en een vijgen-rawitsaus. Het dessert was wel eensgezind voor mij en Michel, beide kozen we voor de ‘chocolade verleiding’, chocoladeparfait, brownie met five-spices en chocolademousse.

Wat ik overigens een beetje apart vond was de gamba bij het vlees. Meerdere collega’s vonden dit gek en hebben het niet opgegeten. Voor de rest was alles lekker en sowieso was het gezellig, pas laat rolden we Utrecht uit! Kortom op naar nog een jubileumdiner.

Restaurant Opium
Voorstraat 80
3512 AT Utrecht
Tel: 030-2315515


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat