Tagliatelle met Gehaktballetjes in Tomatensaus

Tagliatelle met Gehaktballetjes in Tomatensaus

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 eetlepels tomatenketchup, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, paneermeel, tagliatelle, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel pesto, 2 eetlepels suiker,

Aantal personen: 4

Meng 500 gram gehakt met 2 eetlepels tomatenketchup, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en paneermeel. Draai er ongeveer 24 gehaktballetjes van. Zet de gehaktballetjes even in de koelkast. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Kook ondertussen de tagliatelle in kokend water met wat zout beetgaar. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak even mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel pesto toe. Roer even door. Breng de de saus op smaak met 2 eetlepels suiker en wat zout. Laat de saus nog 10 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer de gehaktballetjes met de tagliatelle en de tomatensaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel