Tagliatelle met Gehaktballetjes in Tomatensaus

Tagliatelle met Gehaktballetjes in Tomatensaus
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 eetlepels tomatenketchup, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, paneermeel, tagliatelle, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel pesto, 2 eetlepels suiker,

Aantal personen: 4

Meng 500 gram gehakt met 2 eetlepels tomatenketchup, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en paneermeel. Draai er ongeveer 24 gehaktballetjes van. Zet de gehaktballetjes even in de koelkast. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Kook ondertussen de tagliatelle in kokend water met wat zout beetgaar. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak even mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel pesto toe. Roer even door. Breng de de saus op smaak met 2 eetlepels suiker en wat zout. Laat de saus nog 10 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer de gehaktballetjes met de tagliatelle en de tomatensaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat