Nasi Keboeli met Rood Vlees

Nasi Keboeli met Rood Vlees
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 2 eieren, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 eetlepel sojasaus,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Kluts 2 eieren en meng dit door de rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door. Breng het geheel op smaak met 1 eetlepel sojasaus.

Rood Vlees
Ingrediënten: 2 hamlapjes, 1/4 potje Faja Lobi marinade voor geroosterd varkensvlees,

Marineer 2 hamlapjes met ongeveer 1/4 potje Faja Lobi marinade voor geroosterd varkensvlees. Laat het zeker 3 uur marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gemarineerde hamlapjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het vlees in reepjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel