Gebakken Schol

Gebakken Schol
Vis wordt bij ons niet zoveel gegeten, dus dat er eens vis op het menu staat is een uitzondering en zeker als we er zelf mee aan de slag gaan. Gisteren kreeg ik verse schol mee van het Nederlands Visbureau tijdens de culiperslunch. Wat doe je er mee? Een soort fish ‘n chips maken!

Ingrediënten: 100 gram bloem, 200 ml melk, 1 ei, zout, peper, knoflookpoeder, verse scholfilet,

Aantal personen: 2

schol in de hete olieMeng 100 gram bloem, 200 ml melk, 1 ei, zout, peper en een beetje knoflookpoeder tot een glad beslag. Verwarm ondertussen de frituur tot 170 graden (of verhit olie in de wok zoals wij hebben gedaan). Haal de scholfilets door het beslag en bak de filets ongeveer 4 minuutjes in de hete olie. Draai halverwege om. Laat de gebakken scholletjes uitlekken op keukenpapier.

Erbij hadden we een sausje gemaakt van: mayonaise, yoghurt, een beetje citroensap, knoflookpoeder en dille. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat