Gebakken Schol

Gebakken Schol

Vis wordt bij ons niet zoveel gegeten, dus dat er eens vis op het menu staat is een uitzondering en zeker als we er zelf mee aan de slag gaan. Gisteren kreeg ik verse schol mee van het Nederlands Visbureau tijdens de culiperslunch. Wat doe je er mee? Een soort fish ‘n chips maken!

Ingrediƫnten: 100 gram bloem, 200 ml melk, 1 ei, zout, peper, knoflookpoeder, verse scholfilet,

Aantal personen: 2

schol in de hete olieMeng 100 gram bloem, 200 ml melk, 1 ei, zout, peper en een beetje knoflookpoeder tot een glad beslag. Verwarm ondertussen de frituur tot 170 graden (of verhit olie in de wok zoals wij hebben gedaan). Haal de scholfilets door het beslag en bak de filets ongeveer 4 minuutjes in de hete olie. Draai halverwege om. Laat de gebakken scholletjes uitlekken op keukenpapier.

Erbij hadden we een sausje gemaakt van: mayonaise, yoghurt, een beetje citroensap, knoflookpoeder en dille. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel