Bladerdeegpakketje met Varkenhaas, Champignons en Paté

Bladerdeegpakketje met Varkenhaas, Champignons en Paté
Ingrediënten: 1 varkenshaas, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 100 gram champignons, 1 vel vers bladerdeeg, 6 plakjes katenspek, Ardenner paté, 1 ei,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw het puntje van de varkenshaas om zodat de varkenshaas overal even dik is. Snij de varkenshaas in tweeën en bestrooi het met zout en peper. Bak de varkenshaasjes rondom bruin in hete boter. Haal de varkenshaasjes uit de pan en houd het apart. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm. Bak tot de ui zacht is. Voeg 150 gram fijngesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Laat dit afkoelen. Snij 1 vel vers bladerdeeg in tweeën. Leg op elk deel bladerdeeg elk 3 plakjes katenspek. Besmeer met een beetje Ardenner paté. Leg er een schepje van het champignonmengsel op. Leg hierop de varkenshaas. Schep de rest van het champignonmengsel over de varkenshaas. Vouw het bladerdeeg dicht als een pakketje. Smeer de bladerdeegpakketjes in met een geklutst ei. Zet de bladerdeegpakketjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat