Vlaams Stoofvlees

Vlaams Stoofvlees
Ingrediënten: 650 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 2 uien, tijm, 2 eetlepels azijn, 100 ml bouillon, 1 flesje bruin bier, 1 laurierblaadje, kruidnagelpoeder, 2 sneetjes bruin brood, mosterd,

Aantal personen: 4

Snij 650 gram rundvlees in blokjes kruid met zout en peper. bestrooi met wat bloem. Bak het vlees bruin aan. Schep het vlees uit de pan. Bak 2 gesnipperde uien met wat tijm goudbruin in de hete boter. Voeg het vlees weer toe. Voeg 2 eetlepels azijn toe. Roer even door. Voeg 100 ml bouillon, 1 flesje bruin bier, 1 laurierblaadje en kruidnagelpoeder toe. Besmeer 2 sneetjes bruin brood met mosterd. Leg het brood bij het vlees. Laat het geheel 2 uurtjes stoven. Schep het vlees om zodat het brood met de saus vermengd wordt. Haal op het laatst het laurierblaadje er uit. Breng eventueel nog smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat