Mattentaart en Frikandellen

Mattentaart Patisserie Etiënne Geraardsbergen

Wat een rare dag vandaag, dat zie je ook wel aan de titel van dit bericht… Mattentaart en Frikandellen. Wie bedenkt zoiets. Eigenlijk hadden we voor vandaag andere plannen, maar helaas gooide de sneeuw alle plannen om. We hebben besloten om, voorzichtig, richting Nederland te vertrekken in plaats van naar onze vrienden van Chalet Gruyère in Menen. Zo jammer! Net voor de lunch waren we veilig thuis gekomen. Gelukkig hadden we zaterdag bij Patissier Etiënne in Geraardsbergen echte mattentaartjes meegenomen. Die moet je gewoon kopen toch, als je in Geraardsbergen bent. De mattentaart is namelijk een echte specialiteit in Geraardsbergen. Een mattentaart is gemaakt van gewonnen en gestremde melk, de zogenaamde matten. Aan deze matten worden eieren, suiker en amandelen toegevoegd.

frikandellen

Omdat we er liever niet meer op uit gingen en geen boodschappen hadden gedaan voor dit weekend, want we gaan onderweg vast wel wat eten, hebben we frikandellen gebakken. Uitje, ketchup, curry en mayo erbij en voila klaar.

Patissier Etiënne
Grotestraat 55
Geraardsbergen
Tel: (0032)(0)54-418545


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel